Las Tarjetas Postales Republicanas de la Guerra Civil: Vol. I República, Milicias y Partidos

Las Tarjetas Postales Republicanas de la Guerra Civil: Vol. I República, Milicias y Partidos

Volem anunciar una nova col·lecció de dos volums que porta com a títol Las Tarjetas Postales Republicanas de la Guerra Civil. El seu autor, Ricard Martí Morales, té editades diverses obres sobre això, principalment dedicades a les publicacions que es van realitzar durant el conflicte, com els diaris i revistes il·lustrades, els retallables o les mateixes targetes postals. La portada, del nostre il·lustrador Eneko Tabernilla, reflecteix molt bé aquest primer període de la Guerra Civil, on en aquest cas un milicià del 5è Regiment aprofita una pausa en els combats per la Ciutat Universitària de Madrid, fins i tot fumejant, per escriure unes línies des de la seva trinxera.

Hem volgut publicar aquesta obra per donar a conèixer al lector targetes postals republicanes de la Guerra Civil, moltes d’elles una mica desconegudes o de difícil obtenció. Per la seva amplitud, s’ha volgut dividir l’obra en dos volums: el primer, titulat República, Milícies i Partits, pretén recopilar tota una sèrie de targetes postals referents a diverses temàtiques com les relacionades amb l’inici de la guerra, les realitzades per la Generalitat de Catalunya, la Junta de Defensa de Madrid o les relacionades amb Euskadi; així com la dels diferents partits polítics o sindicats i institucionals. D’altra banda, el segon volum titulat Exèrcit Popular i Brigades Internacionals, engloba bàsicament les targetes postals d’aquests dos temes, així com caricatures i dibuixos diversos, així com una recopilació dels autors i impressors.

El fil conductor de l’obra en general és un catàleg de prop de 300 targetes postals, dividit en cadascun dels capítols que se centren els dos volums on, en mode de taula, es descriu amb detall cada postal. Així mateix, es mostra també un apartat gràfic de cada capítol amb algunes de les targetes postals esmentades. Amb aquesta obra es pretén, doncs, donar a conèixer una relació de targetes postals republicanes del període de la Guerra Civil de la manera més completa possible, aportant així informació inèdita al lector.

Aquest primer volum, de 214 pàgines a tot color, imprès en paper estucat brillant de 150 grams i que té un preu de 28€ amb enviament inclòs, es pot adquirir pels mitjans tradicionals: enviant un mail a griegceditorial@gmail.com o Whatsapp al número 649229740