Hospitals de Sang, Centre d’Interpretació sobre Sanitat durant la Batalla de l’Ebre

Hospitals de Sang, Centre d’Interpretació sobre Sanitat durant la Batalla de l’Ebre

El Centre d’Interpretació Hospitals de Sang, situat a la població de Batea (Tarragona) i pertanyent al COMEBE (Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre), se centra a donar a conèixer de com es va crear la xarxa sanitària al voltant de la Batalla de l’Ebre. Per això, el Centre d’Interpretació està dividit en quatre àmbits diferents amb la intenció de donar una visió global del tema.

Així, per exemple, destaca entre ells l’àmbit dedicat a la medicina de guerra, on es posa èmfasi en els tractaments nous que es van desenvolupar durant la batalla per curar els ferits; o l’àmbit dedicat a la xarxa sanitària de la 35a Divisió republicana i la 50a Divisió franquista, explicant els itineraris d’evacuació que seguien els ferits.

Els altres dos àmbits del centre tenen a veure amb els ferits al front i el personal sanitari, escenificant fins i tot com era un tren hospital. Finalment, es mostra un mapa amb tota la Batalla de l’Ebre, amb la informació de la situació dels diferents punts d’atenció sanitària de tots dos bàndols, així com un audiovisual on s’explica de manera acurada les novetats a l’àmbit sanitari durant la Guerra Civil.

A tall de resum, Hospitals de Sang és un molt bon Centre d’Interpretació dedicat al tema sanitari a la Batalla de l’Ebre, amb molt bones explicacions i exemples sobre el tema, comptant en molts casos amb informacions i fotografies inèdites, així com amb un bon material expositiu.