Museu Històric Municipal de la Guerra Civil de Abánades

Museu Històric Municipal de la Guerra Civil de Abánades

A la petita localitat d’Abanades (61 habitants) situada a la província de Guadalajara (Castella la Manxa), es troba el Museu Històric Municipal de la Guerra Civil d’Abanades. Situat en un cèntric edifici al carrer Pont de les Eres nº5 de la pròpia població, es tracta d’un petit museu de la Guerra Civil però amb un alt significat i amb una col·lecció de peces impressionant, la majoria trobades dins del terme municipal d’Abanades.

Entre aquestes peces cal destacar especialment, munició de fuselleria, magranes de mà, carregadors, banderes de tots dos bàndols, cascos, uniformes, estris personals (tinters, plats, etc…), elements de fortificació, etc… Com diem, és un museu fantàstic per a qualsevol aficionat de la Guerra Civil degut precisament a la gran varietat d’objectes que s’hi poden trobar.

Us deixem unes fotos de la nostra visita, on es pot apreciar el que hem dit anteriorment.