Posició número 2 de Vivel del Río (Teruel)

Posició número 2 de Vivel del Río (Teruel)

A mitjans del mes de febrer de 1937, l’exèrcit franquista va iniciar una ràpida ofensiva al sector nord del front de Terol, en concret a la zona de l’actual comarca de les Cuencas Mineras. A l’acció, les tropes franquistes van poder aconseguir la població de Vivel del Río, que va quedar en primera línia de combat, en quedar a pocs quilòmetres del front. El sortint de Vivel, com va ser conegut, va quedar defensat per múltiples posicions defensives construïdes per l’exèrcit rebel, en previsió de qualsevol amenaça de les tropes republcanes. Una d’aquestes posicions era la coneguda com a número 2, consistent en un parell de nius per a arma automàtica i una galeria per a fusilers, connectat tot amb una trinxera. La posició estava orientada cap al nord per cobrir qualsevol atac des dels turons propers d’Armillas, controlats per les tropes republicanes.

Us deixem aquí la Planimetria de la posició, així com les fotos de l’abans i després de la nostra actuació:

 

PLANIMETRIA

Planimetría

Planimetría

 

ABANS

 

DESPRÉS