Niu de metralladores de Salvament de Sant Feliu de Guíxols

Niu de metralladores de Salvament de Sant Feliu de Guíxols

A Sant Feliu de Guíxols (Girona), actualment encara es conserven alguns nius de metralladores dels qque es van construir durant 1937 per defensar la costa i evitar un hipotètic desembarcament de tropes franquistes. El més espectacular de tots els que es van construir i que encara es conserva és el niu de metralladores anomenat de Salvament, situat al costat del port.

Estava construït de ciment armat, amb una galeria amb quatre gras espitlleres amb capacitat per varis fusellers a cadascuna d’elles orientades cap al port i la platja; per on s’arribava als dos nius de metralladores. El primer d’ells comptava amb dos espitlleres, mentre que el segon només amb una per on poder obrir foc.

A diferència d’altres nius de metralladores, aquest era tenia un paper més important, tant per la seva capacitat com pel seu poder de foc.

Actualment està recuperat i de manera ocasional l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols realitza visites guiades al seu interior.