El niu de metralladores del Racó a la Platja de La Pineda de Vila-seca (Tarragona)

El niu de metralladores del Racó a la Platja de La Pineda de Vila-seca (Tarragona)

Niu de metralladores del Racó, a la Platja de La Pineda de Vila-seca (Tarragona)

 

Superfície: 54 metres quadrats

Coordenades: 41º3’59.41 N        01º10’48.533 E

 

Aquest niu de metralladores es troba situat a un extrem de la Platja de La Pineda, conegut com el Racó, al terme municipal de Vila-seca, a la província de Tarragona.

Situació del niu de metralladores

Situació del niu de metralladores

Formava part de les fortificacions que van construir els republicans durant la primera meitat del 1937 per defensar la costa davant de qualsevol intent de desembarcament de tropes del bàndol rebel. En quant a la seva construcció, tota l’estructura estava feta en roca viva, coberta amb pedres; mentre que el seu interior estava revestit de formigó i el niu de maons, amb bigues de ferro que la sostenien. A més a més, comptava amb quatre espitlleres, dos frontals i les altres dues laterals, sent la seva planta rectangular i el tester semicircular.

Secció

Secció

Planta

Planta

Alçat

Alçat

Actualment, el niu de metralladores es troba tancat per la part del seu accés, on té instal·lada una porta. Igualment, el passadís interior d’accés al niu per la metralladora presenta un parell de respiralls per a la ventilació de l’interior de l’estructura. Com a curiositat, el niu de metralladores es troba modificat per una estructura ubicada al seu sostre.